1,5 meter kantoor of blijven we massaal thuiswerken

Volgens sommigen zijn we de laatste tijd zo gewend geraakt om thuis te werken dat we dit massaal blijven doen. De technologie om te communiceren maakt het onnodig om nog op kantoor te komen en ontwikkeld zich immers steeds verder. Dit is waarschijnlijk de zoveelste voorspelling die niet uit gaat komen.

Wij mensen hebben behoefte aan spontaan sociaal contact. hebben de kantooromgeving nodig voor het teamgevoel en om tot gezamenlijke prestaties te komen. Wij zullen dus moeten gaan nadenken hoe we met het 1,5 meter kantoor om gaan.

q,5 meter kantoor of massaal thuiswerken
2. 1,5 meter kantoor gevolgen

1,5 meter kantoor gevolgen voor de bezetting

Het 1,5 meter kantoor heeft diverse consequenties. Wij kunnen niet meer allemaal tegelijk op kantoor zijn. De tijd die we op kantoor zijn willen we waarschijnlijk gebruiken om met elkaar te overleggen. Dit kan betekenen dat we meer vergaderruimtes nodig hebben. Ook kunnen we de kantoortijden verruimen opdat meer mensen na elkaar op kantoor kunnen zijn.

Het ene werk leent zich meer om thuis te doen dat het andere. De één heeft ook betere omstandigheden om thuis te werken dan de ander. Een team moet wel regelmatig allemaal tegelijk op kantoor zijn om te overleggen over een project. Om dit goed te plannen is speciaal hiervoor geschikte software onontbeerlijk.

1,5 meter kantoor de grootste uitdaging

Het fysiek opnieuw inrichten om te zorgen dat iedereen die op kantoor is veilig kan werken is van het grootste belang. Echter de grootste uitdaging zal zijn dat we de wijze van aansturing moeten veranderen. De mensen krijgen meer vrijheden. Bij thuiswerken is er minder directe sociale controle. Als we gaan sturen op resultaat dan kan de medewerker zelf bepalen wat de meest efficiënte en effectieve werkwijze is om zijn werk te verrichten. Deels op kantoor en deels thuis.

Dan is het ook belangrijk dat de medewerker flexibiliteit heeft wanneer zij graag op kantoor wil werken. Onze software zorgt ervoor dat de medewerkers onderling kunnen regelen wie er wanneer op kantoor kan zijn opdat afhankelijk van waaraan wordt gewerkt de optimale kantoorbezetting tot stand komt.

1,5 meter kantoor: de grootste uitdagingen

Het product

De online beschikbare workforce management software van Symagic beschikt over

veel verschillende functies, die zelf samen te stellen zijn, zoals bijvoorbeeld:

Agenda app

Op je werkrooster app zie je altijd je actuele planning. Netjes naast je andere (privé) afspraken, omdat je handig je agenda kunt delen. Als je rooster wijzigt krijg je daarvan een berichtje en kan je desgewenst een bericht terugsturen. Op elk device.

rooster maken

rooster maken

Diensten ruilen

De medewerkers kunnen zelf checken wanneer ingeplande uren goed passen en wanneer niet. Diensten kunnen gemakkelijk geruild worden met collega’s. Een ruilverzoek is snel ingediend. Op deze manier kan een rooster zo plezierig mogelijk worden gemaakt.

Geautomatiseerd plannen

Laat de roostermaken app zijn werk doen en genereer automatisch een rooster, op deze manier hoeft de planner alleen nog een definitieve controle te doen. Op basis van vooraf afgestelde randvoorwaarden, zoals beschikbaarheid en competenties, kan er automatisch een rooster gegenereerd worden.

rooster maken

Yokogawa
Christal
Rabobank
Leaseplan
Clini Clowns

Nog veel meer mogelijkheden leren kennen

Weten wat efficiënt rooster maken voor uw organisatie kan betekenen?