1,5 meter samenleving

Sinds begin dit jaar is onze manier van met elkaar omgaan en leven rigoureus veranderd door COVID19. Waar wij voorheen over het algemeen vrij met elkaar om konden gaan, moeten we nu gepaste afstand van elkaar houden om verdere besmetting te voorkomen. De gestelde norm van 1,5 meter zal voorlopig door iedereen gehanteerd moeten worden, zij het buitenshuis of op kantoor. Maar waar moeten organisaties op letten bij het nieuwe werken 2.0

Een werkgever is altijd verplicht geweest om voor een veilige werkomgeving te zorgen, nu met COVID-19 zijn hier enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen bijgekomen. Om verdere verspreiding te voorkomen, dienen deze maatregelen door werkgevers en werknemers gevolgd te worden.

Werkgevers worden nog steeds aangeraden om hun personeel zoveel, waar mogelijk, thuis te laten werken. Maar hoe zet je als bedrijf de optie thuiswerken voor je medewerkers op? Voor de meest recente ontwikkelingen en maatregelen voor werkgevers en ondernemers, kunt u hier kijken. 

Ondanks dat er veel verandert en geregeld moet worden, brengt deze nieuwe situatie ook voordelen met zich mee. Thuiswerkers laten weten dat zij zichzelf thuis over het algemeen productiever vinden dan op kantoor. Ook bespaart het thuiswerken zowel werkgevers als personeel een hoop tijd en kosten. Doordat mensen niet meer van huis naar kantoor moeten reizen, besparen ze enorm veel tijd en kosten.

 

Ondanks dat er veel verandert en geregeld moet worden, brengt deze nieuwe situatie ook voordelen met zich mee.

 

 

De 9 tot 5 mentaliteit is niet meer? 
Het was veel mensen al een aantal jaren duidelijk dat de van 9 tot 5 mentaliteit steeds minder functie had in onze 24 uurs maatschappij. COVID-19 lijkt hier volledig een eind aan te maken. Nu mensen thuiswerken, kunnen zij hun eigen uren inplannen. Ze hebben nu de mogelijkheid om hun werkrealisatie zelf in te plannen, terwijl ze betere grip kunnen houden aan hun thuissituatie. Werk en kinderen zijn voor veel mensen nu beter in te plannen. Dit, mits goed gepland, kan tot minder stress en meer productiviteit leiden bij werknemers. 

 

Thuiswerken geen optie? 
Niet iedere organisatie kan het zich veroorloven om hun medewerkers vanuit huis hun werk te laten doen. Denk hier bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld de zorg, bouw en transport sector. Hoe moeten deze sectoren hun personeel beschermen tegen COVID-19? Hier zal het spreiden van werkuren en personeel een belangrijke stap worden. Wie werkt waar en wanneer en hoe plan je dit het beste?

De genoemde scenario’s en situaties zijn allemaal met een goede efficiënte planning te realiseren. Aan ondernemers, planners en managers nu de taak om samen met hun personeel een gebalanceerde en efficiënte planning te maken. Waar de wensen en behoeften van  zowel de organisaties als de medewerkers in worden vertegenwoordigd. 

Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, is het van belang om een efficiënte plansoftware te hebben. Software waar organisaties en hun personeel samen kunnen communiceren, samenwerken en kennisdelen zonder al te veel tijd en kosten te verspillen. Bedrijven moeten flexibelere manieren van samenwerken gaan hanteren, daar is sociale software voor nodig.

 

→ Bekijk ook: download het gratis workforce management whitepaper

 

Om aan die vraag te kunnen voldoen, introduceren wij daarom software die planners, medewerkers én klanten onderling gemakkelijk en op de meest efficiënte manier laat plannen. Met de Symagic WFM software krijgen organisaties gemakkelijk overzicht van de geplande activiteiten door onze helicopterview, of zoom in op een gedetailleerde weergave. Breng eenvoudig en snel wijzigingen aan in de planning door de visuele weergave in het planbord. Ondersteunt de planner bij het vinden van de beschikbare en geschikte medewerker voor de uit te voeren werkzaamheden.

Heeft u interesse in meer informatie over onze software? Vraag dan onze online demo aan.
Eén van onze medewerkers helpt u en uw organisatie graag om uw planning en uw bedrijf beter bestendig te maken voor dit nieuwe tijdperk van werken en samenwerken.