Medewerkers marktplaats functionaliteit

Recent hebben wij de marktplaats functionaliteit toegevoegd aan het Symagic medewerkersportaal! In het medewerkersportaal had de medewerker al de mogelijk om bijvoorbeeld zijn agenda in te zien of verlof aan te vragen. Ook kon hij zijn beschikbaarheid op geven, diensten ruilen en uren registreren. Met deze nieuwe functionaliteit zijn er nog meer mogelijkheden!

Bij het maken van een planning moet je als organisatie een afweging maken over wat er centraal gepland moet worden. Daarnaast moet je je afvragen bij welk deel van het planproces je de medewerkers kunt betrekken. Immers geldt: hoe meer de planning overeenkomt met de wensen en behoeften van de medewerker, hoe tevredener ze met de planning zullen zijn. De nieuwe functionaliteit kan hierbij helpen!

De planner kan, op de zogenoemde marktplaats, de diensten of werkzaamheden plaatsen die gevuld dienen te worden. De medewerker kan dan zelf zien welke diensten er te vergeven zijn en zich zelf inschrijven bij de beschikbare diensten. Op deze manier kan de medewerker zelf afwisseling in zijn werktijden en werkzaamheden aanbrengen. Daarnaast kan hij er eventueel voor kiezen in een vaster patroon te werken.

Lees ook:
Een introductie: geautomatiseerd plannen

Zelfsturing bij plannen is mogelijk

Door middel van interne afspraken kan je zorgen dat de populaire diensten of werkzaamheden eerlijk worden verdeeld. Daarnaast kan je aan de werknemers tonen hoe vaak hij of zij minder populaire diensten heeft gekozen en hoe zich dat verhoudt ten opzichte van zijn of haar collega’s. Door het verstrekken van duidelijke informatie is een grote mate van zelfsturing bij planning mogelijk.

Door middel van interne afspraken kan je zorgen dat de populaire diensten of werkzaamheden eerlijk worden verdeeld.

 

Door op een afstand naar het dagelijkse planproces te kijken, in combinatie met de mogelijkheden van de marktplaats functionaliteit, ontstaan er verassende nieuwe mogelijkheden in het planproces. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw medewerkers en wat dat kan opleveren voor uw organisatie? Probeer eens een online demo, of neem contact op zodat we de mogelijkheden samen kunnen bespreken. 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment