Elke organisatie is op zoek naar haar onderscheidende vermogen richting de markt en de klanten. Het management wil graag overzicht hebben over de werkzaamheden van de medewerkers om conclusies te trekken over de efficiëntie van taken en om de marktpositie te verbeteren. Deels kan dit onderscheidende vermogen komen uit de diensten en producten die de organisatie levert. Deze zijn vaak gelieerd aan de inzet van personeel met alle beperkingen van mensen en middelen die denkbaar zijn. Toch wordt het onderscheidend vermogen vaak gezocht in de hoek van customer experience management, en heeft de waarde van planning informatie als onderscheidend vermogen helaas erg weinig aandacht.   Juist de mate van betrokkenheid, het meedenken met de klant en het delen van kennis & ervaring kunnen als onderscheidend vermogen worden ingezet.

De mate van meedenken en creativiteit kan worden versterkt op het moment dat er ruimte is in de hoofden van de medewerkers. Waardoor ze zich in plaats van op dagelijkse detaillistische beslommeringen, voor een deel ook kunnen richten op het meedenken met de klant, het toevoegen van extra waarde aan de klant en het bedenken van nieuwe creatieve concepten en ideeën.

Om deze ruimte te creëren, is het noodzakelijk dat de manager goed inzicht heeft in de activiteiten waar de medewerkers op ingepland zijn en ook daadwerkelijk een realistische planning op te stellen. Door deze rust en overzicht kan de manager ruimte creëren in de planning van de medewerkers om ook tijd te alloceren om het onderscheidende vermogen van de organisatie en de interne structuren te versterken.

Benieuwd hoe u dit in uw eigen organisatie kan toepassen? Probeer dan onze demo.

 

Vraag een demo aan


Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens, lees je in ons privacystatement.