er wordt gekeken naar de trends van het ITH Congres

Het ITH Congres, georganiseerd door het Duitse Onderzoeksinstituut voor Kunstmatige Intelligentie, heeft onlangs voor de 7e keer plaatsgevonden in Duitsland. Wij waren zelf aanwezig als spreker, maar ook om te zien in welke richting de retailers zich nu bewegen.

Retail worstelt om op de diverse ontwikkelingen in te spelen en is op zoek naar antwoorden: wat kan ik doen, wat moet ik doen, welke technologieën, producten, diensten kan ik inzetten om de nodige toegevoegde waarde te kunnen bieden aan mijn klanten.

Hiervoor hebben wij ook geen pasklaar antwoord, wel zagen wij op het congres de volgende trends in welke richting succesvolle retailers zich bewegen:

  • Het hebben van eerlijke en relevante producten
  • Locaties die goed bereikbaar zijn, zowel met auto als op andere manier
  • Een duidelijke positionering, qua product en bijbehorende doelgroep en hierop aangepast een duidelijke marketingstrategie
  • Een aantrekkelijke winkelinrichting die goed afgestemd is op doelgroep
  • Doen er alles aan om het de consument naar de zin te maken, want winkelen is leuk
  • Product is altijd en overal te krijgen 24/7 (in fysieke winkel, via scherm in etalage na sluitingstijd, webshop)
  • Proberen diverse technologieën en toepassingen uit om snel uit te vinden of deze voor hun doelgroep toegevoegde waarde hebben

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede klantservice in hoge mate bijdraagt aan de tevredenheid van winkelbezoekers. Hierin speelt het winkelpersoneel een cruciale rol. Zij zijn de ogen en oren in de winkel en bepalen in belangrijke mate of de bezoeker klant wordt en ook klant blijft. Daarom staat optimale en persoonlijke klantenservice in onze planningssoftware centraal waarvoor wij o.a. data uit klantentelsystemen integreren.

Lees ook:
Retailer: slim plannen op basis van bezoekersaantallen

Ook wij hebben een presentatie gegeven tijdens het ITH Congres over het inzetten van innovatieve technologieën om op een kosten effectieve manier ervoor te zorgen dat er altijd voldoende personeel op de winkelvloer is.

Vraag een demo aan

Lees ook:
Klantenteller: de basis voor meer omzet tegen lagere kosten
Retail: het voorspelen van de verwachte bezoekers
Gratis whitepaper: Personeelsplanning in retail