In de huidige tijd moet er door de retailer het nodige bewerkstelligd worden om succesvol te kunnen zijn. Naast de internetverkopen moet er ook in de fysieke winkels het nodige gebeuren. Het gedrag van de klant is sterk veranderd door het internet. De klant weet precies wat waar te koop is tegen welke prijs en is minder loyaal geworden. 

Een uitstekende klantenservice is in deze tijd een absolute noodzaak, deze draagt namelijk bij aan de klantbeleving. Een goede klantenservice is echter niet genoeg voor het verhogen van de omzet, hoe zorg je nu voor een uitstekende klantenservice ook daadwerkelijk leidt tot meer omzet? Het voorspellen van bezoekersaantallen is de basis voor de winstverhoging.

Een uitstekende klantenservice is in deze tijd een absolute noodzaak, deze draagt namelijk bij aan de klantbeleving.

Geavanceerde bezoekersvoorspellingen

Basis voor de winstverhoging zijn de geavanceerde bezoekersvoorspellingen die gemaakt kunnen worden, waarbij antwoord wordt gegeven op volgende vragen:

  • Hoe druk wordt het aankomend weekend in de winkels?
  • Hoeveel bezoekers worden er komende zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur in de winkel verwacht?
  • Hoeveel medewerkers moeten worden ingezet om de komende koopavond alle klanten te kunnen helpen die dat willen?
  • Hoeveel extra bezoekers gaat de marketingcampagne van volgende week in de winkel in Utrecht opleveren?
  • Welke winkels laten er de komende 12 maanden een groei in aantallen bezoekers zien en welke een daling?

Vragen die je jezelf als winkelier vaak stelt, waarbij de antwoorden in het ongewisse blijven. Toch is het erg belangrijk om te weten hoe druk of rustig het gaat worden. Weet je dat, dan kun je bepalen hoeveel medewerkers er nodig zijn om de stroom van bezoekers optimaal van dienst te kunnen zijn. Situaties waarbij potentiële klanten de winkel verlaten omdat ze niet geholpen worden, kunnen hiermee voorkomen worden, maar ook situaties waarbij er eigenlijk te veel medewerkers in de winkel aanwezig zijn in verhouding tot het aantal klanten.

 

Lees ook:
Planningssoftware ontwikkeld voor retail 

 

Slimme software

SYMAGIC Retail voorspelt nauwkeurig op basis van historische bezoekersaantallen uit klanten- telsystemen, hoeveel bezoekers er in jouw winkel gaan komen. Deze voorspelling is per dag tot op het uur inzichtelijk per winkel. Door te weten wat er op je afkomt kan hierop ingespeeld worden. Geen vraagtekens meer, maar duidelijkheid.

De “slimme” software houdt hierbij rekening met allerlei factoren die het normale patroon doorbreken zoals feestdagen, vakantieperiodes en marketing acties. Unieke onderliggende technologie, die gebruik maakt van artificial intelligence, maakt het mogelijk om een nauwkeurige voorspelling van de toekomstige bezoekersstroom te maken.

Wil je meer weten over de speciaal voor de retail ontwikkelde software en hoe je de omzet kan verhogen met lagere kosten? Download dan ons whitepaper ‘In 5 stappen naar meer omzet per week met minder kosten’ hieronder: