Thuiswerken

Organisaties zijn door de uitbraak van het COVID-19 virus genoodzaakt om hun gehele planning rigoureus aan te passen of helemaal om te gooien zodat we zo goed en wel kunnen thuiswerken. Waar we voorheen dagelijks met tientallen op kantoor ons werk deden, moeten we nu allemaal zoveel mogelijk vanuit huis werken. Iets wat voor een aantal organisaties en medewerkers misschien niet helemaal vanzelf gaat. Waar moet je als organisatie om denken? Hoe maakt een organisatie het makkelijk voor haar medewerkers om thuis te werken? Waar moet de medewerker om denken bij een thuiswerk situatie?

Om je planning zo efficiënt te houden, dien je een planning software te hebben die jou niet alleen kan ondersteunen bij het maken van een goede planning. Maar ook zoveel mogelijk werk uit handen neemt voor de organisatie of voor jou als planner. Zo kan men zich, tijdens deze crisistijden, bezighouden met andere belangrijke bedrijfsprocessen.

Efficiënt thuiswerken met de juiste software

Om in de huidige situatie op de moderne werkvloer goed te presteren bieden we bedrijven een plansoftware aan die planners, medewerkers én klanten onderling gemakkelijk en op de meest efficiënte manier laat communiceren, plannen, samenwerken en kennis delen.

Communiceer online met elkaar rondom geplande werkzaamheden op één centrale plek. Onze Workforce Management software zorgt, mede door onze uitstekende Outlook Exchange koppeling, voor directe en duidelijke communicatie tussen planners, managers en medewerkers. Hierdoor zijn er geen andere vormen van communicatie, zoals e-mail, WhatsApp of telefoon, meer nodig. Houd duidelijk overzicht en beoordeel werk, suggesties en activiteiten van collega’s. Deel snel en efficiënt kennis met elkaar. Hierdoor resulteert het gebruik van onze software in productiviteit en ongekende tijdsbesparing, wat zich weer zal vertalen in een besparing van kosten.

Gezien de huidige situatie betreffende COVID-19 is voor veel bedrijven het zelfroosteren via een online planning steeds meer een geschikte optie. Een groot voordeel van zelfroosteren is dat je veel druk en verantwoordelijkheid bij de planners en managers wegneemt en meer verantwoordelijkheid bij de medewerker zelf neerlegt.

Zelfroosteren resulteert, bij een juiste uitvoering, tot meer betrokkenheid en productiviteit bij de medewerkers.

Wat voor planning hanteert jouw organisatie?

Medewerkers kunnen in meer of mindere mate zelf delen van het rooster gezamenlijk en in onderling overleg vaststellen. Zelfroosteren moet gefaciliteerd worden door een planningssoftware die over speciale functies beschikt. Denk hierbij aan een eigen agenda, inzage in de agenda van een collega, mogelijkheden voor ruilen en waarnemen van diensten. Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van wat voor soort planning de organisatie hanteert.

→ Heeft jouw planning bijvoorbeeld meer een centrale of decentrale vorm?

→ Hanteer je een formele of juist hele informele vorm van plannen?

Wat is de beste keus in de huidige situatie? Met onze plansoftware kan een organisatie het gehele proces in hoofdlijnen blijven coördineren om problemen te voorkomen.

Meer verantwoordelijkheid én flexibiliteit

De Symagic WFM social software for workforce management geeft medewerkers de flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Zo kan de de meest efficiënte planning voor de medewerkers en de organisatie worden gerealiseerd. Dit zorgt niet alleen voor hogere productiviteit en meer efficiëntie, maar ook voor grotere tevredenheid bij de medewerker. De voordelen voor de planner is dat hij of zij altijd op een overzichtelijke manier op de hoogte is van welke medewerker welke taken op zich neemt en wat voor werk hij of zij heeft gerealiseerd.

Benieuwd wat onze vernieuwde WFM-software voor jouw organisatie kan beteken op het gebied van thuiswerken en hoeveel tijd en geld het jouw bedrijf kan besparen? Vraag dan vrijblijvend een online demo aan en kom erachter wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!