twee mannen bekijken 5 trends in maintenance

Tijdens het Smart Maintenance congres te Nieuwegein gaf Tjark Mulder van Symagic de 5 verrassende trends in Maintenance aan. Veel organisaties zijn continu bezig met het verder optimaliseren van hun service & maintenance processen. Met welke trends kan u de komende jaren alvast rekening houden?

Zie voor samenvatting van het gehele Smart Maintenance Congres deze blog.

1. Social Business & Knowledge sharing platforms

De eerste lichting van de ‘Millennials’ generatie (geboren rond 2000) beginnen nu langzamerhand de arbeidsmarkt op te gaan om de vergrijzing over te nemen. Deze generatie is meer gewend om persoonlijke informatie publiekelijk te delen en transparant te communiceren via diverse kanalen. Ook het delen van informatie en het inschakelen van hun netwerk om expertise te vragen wordt normaler gevonden. Kennis delen en social business heeft dan ook de toekomst in maintenance.

2. Operational Excellence & Customer Intimacy

Operational excellence staat op nummer 1 als trend volgens het onderhoudskompas van NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud). Maar velen zijn het inmiddels eens dat een juiste mix van de drie waarde strategieën van Treacy en Wiersema belangrijk is. Feit is dat klanten steeds meer macht krijgen, en dat de verwachtingen blijven stijgen. Alleen de prijs-kwaliteit verhouding excellent hebben is niet voldoende, de klantbeleving wordt van steeds groter belang om een concurrerend voordeel te behouden.

Operational excellence staat op nummer 1 als trend volgens het onderhoudskompas van NVDO

3. Predictive & Condition Based Maintenance

Het tijdig kunnen voorspellen voor het moeten uitvoeren van onderhoud in de juiste mate is van groot belang om kosten efficiënt om te gaan met middelen en de klantbeleving goed te houden. Door het internet of things (IoT) en machine to machine (M2M) communicatie is het mogelijk om veel onderhoud zelfs uit te besteden. Het uitrusten van machines met sensoren, het opslaan van die Big Data, en het analyseren middels business intelligence tot informatie, leidt tot het kunnen voorspellen van benodigd onderhoud.

“Predictive Maintenance is voor de lange termijn capaciteitsplanning, Condition Based Maintenance bepaalt of onderhoud ook daadwerkelijk nodig is op dat moment (Just in Time). Zorgen voor een goede risicoafweging is van groot belang”.

4. Factor mens

Het groeiende gebruik van technologische hulpmiddelen (zie ook trend 5) en de groeiende verwachtingen van de klant (zie trend 2) zorgen ervoor dat er veel wordt verwacht van de service engineer. Hij is immers het visitekaartje van de organisatie, service with a smile is noodzaak. Naast de klanten centraal te stellen, wordt nu ook de medewerker centraal gesteld.

5. Meer en meer technische hulpmiddelen

Er zijn inmiddels al heel veel technische hulpmiddelen beschikbaar, maar velen ervan worden nog niet ingezet in het bedrijfsleven. Toch is de potentie erg groot van veel opkomende technieken, en zal het een kwestie van tijd zijn dat we daar mee gaan werken. Te denken valt onder andere aan:
– Onderhouds trainingen middels Virtual Reality
– Onderhoud laten uitvoeren met behulp van Augmented Reality
– Onderdelen op locatie (denk aan een schip) uitprinten middels een 3D Printer

Benieuwd naar hoe u de bovenstaande 5 elementen integreert in uw Maintenance en Service organisatie?

Vraag een demo aan

 

Lees ook:
Smart Maintenance Congres: wat viel op?
Wat is er besproken tijdens de vakbeurs maintenance?
Gratis whitepaper: 6 trends in maintenance