bedrijf zet social software for workforce

Workforce management gaat niet alleen meer over planning, de inzet van social software for workforce management gaat daarbij ook in op samenwerking, tussen verschillende lagen in de organisatie. Daarnaast gaat het over de kennisdeling tussen medewerkers en managers en een goede communicatie. Deze inzet levert de volgende voordelen op:

Tevreden werknemers

Medewerkers van nu verwachten een hoge mate van flexibiliteit van de werkgever en de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer ze werken. De medewerkerstevredenheid is belangrijker dan ooit, door de krappe arbeidsmarkt. Social software for workforce management biedt de flexibiliteit waar werknemers behoefte aan hebben, ze kunnen zelf de balans tussen privé en werk beïnvloeden.

Tevreden klanten

Klanten worden bij de organisatie betrokken. Er is een eenduidig kanaal om met elkaar te communiceren en informatie uit te wisselen. De mate van tevredenheid van de eigen werknemer heeft direct invloed op de tevredenheid van de klant.

Efficiënte inzet van soms verscholen capaciteiten en uren

Om de tevredenheid en productiviteit van medewerkers te verhogen is het noodzakelijk om inzicht te krijgen en te geven in de taken van medewerkers. Wanneer de medewerkers zelf de planning en hun dagelijkste taken kunnen beheren en wijzigen stijgt de medewerkerstevredenheid en al de productiviteit stijgen. Dit heeft direct invloed op het resultaat van de organisatie. Door Social Business ontwikkelt talent zich en worden vaardigheden zichtbaar die anders niet zouden zijn gebruikt.

Wanneer de medewerkers zelf de planning en hun dagelijkste taken kunnen beheren en wijzigen stijgt de medewerkerstevredenheid en al de productiviteit stijgen.

Betere match

Door de huidige 24 uurseconomie is het essentieel geworden om een goede match tussen openstaande taken en beschikbare medewerkers met de juiste vaardigheden te hebben. Workforce managementsoftware zorgt ervoor dat er in één oogopslag duidelijk wordt waar capaciteit mist, een medewerker te veel taken heeft en wanneer medewerkers met de juiste vaardigheden beschikbaar zijn. Op deze manier kan er vroegtijdig geanticipeerd worden.

 

Lees ook:
Workforce management: onze manier van samenwerken verandert

 

Noodzakelijke toekomstige competenties

De noodzakelijke competenties van de medewerkers zijn in de toekomst anders dan op het huidige moment. Van belang is om deze toekomstige benodigde competenties op tijd zichtbaar te maken. De overdracht van kennis en de communicatie over hoe bepaalde werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, maken zichtbaar welke competenties noodzakelijk zijn.

Benieuwd naar welke voordelen de inzet van social software for workforce management nog meer heeft en wat dit voor direct effect op uw organisatie kan hebben? Vraag dan nu een demo aan: