Gemeente Breda

“De rooster software van Symagic biedt ons dagelijks gemak en is niet meer uit onze bedrijfsvoering weg te denken”
Gemeente Breda, behorende tot de 10 grote gemeenten in Nederland, heeft een breed takenpakket. De gemeente voert landelijke taken uit in opdracht van de overheid en uit eigen beleid, bijvoorbeeld taken die direct van belang zijn voor haar inwoners. Deze taken zijn belegd bij de verschillende diensten.

Klant: Gemeente Breda
Sector: Gemeente
Grootte bedrijf: 100+
Website: breda.nl

Vraag van gemeente Breda

De gemeente wilde hun huidige roostersysteem vervangen, omdat deze onvoldoende aansluiting had met de wensen van nu. Voorop staat een juiste serviceverlening aan de burger. Eveneens wil de Gemeente Breda aantrekkelijk blijven als werkgever en moeten de medewerkers meer invloed krijgen op hun eigen planning. Het roostersysteem moest geschikt zijn om te gebruiken bij de verschillende afdelingen van de gemeente, zoals het servicepunt en de afvalservice.

Doelstellingen

De juiste medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats.

De juiste medewerkers op het juiste moment op de juiste plaats. Medewerkers van verschillende afdelingen zelf laten roosteren.

Medewerkers de roosterfunctionaliteit aan kunnen bieden op ieder device.

Een efficiëntieslag maken ten opzichte van het huidige rooster.

Oplossing en resultaat

Er is een pragmatische aanpak gehanteerd om in zeer korte tijd de livegang van de applicatie te behalen. Het project is onderverdeeld in kleine stappen met als doel de medewerker zo snel mogelijk, door middel van zelfroosteren invloed te geven op het maken van de planning. Om te beginnen konden medewerkers in hun vaste beschikbaarheid hun voorkeuren aangeven. De tweede fase had als doel het roosteren te automatiseren, op basis van de forecast. De derde fase bestond uit het maken van een koppeling met de ACD-telefooncentrale, zodat Symagic op basis van het aantal telefoontjes een forecast genereert ten behoeve van de planning. In de laatste fase zal de focus gelegd worden op de koppeling met de verlofadministratie, zodat de ingevoerde verloven ook direct in de planningstool van Symagic zichtbaar zijn.
“Symagic is always available and willing to listen and think.”
Rinke de Bont
planner and supporter for the municipality of Breda

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic