Workforce management

blokken product

Wat is workforce management?

Workforce management (WFM) is het op elk moment beschikbaar zijn van het  juiste aantal medewerkers om te voldoen aan de capaciteitsvraag van dat moment. Dit moeten natuurlijk medewerkers zijn met de voor deze verschillende werkzaamheden passende vaardigheden. En dat realiseren wij ons gelukkig steeds vaker, met enthousiasme en passie voor het werk.

WFM zorgt ervoor dat we dit doel kunnen bereiken door goed te voorspellen hoeveel werk er verwacht wordt op een bepaald moment. Dan weten we hoeveel medewerkers – en met welke skills – er beschikbaar moeten zijn op korte en op lange termijn. Verder zorgt workforce management voor inzicht in de vaardigheden en beschikbaarheid van de medewerkers, maar ook in hun wensen en hun ambities qua ontwikkeling. Ook zorgt WFM voor de mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op je rooster en een slim algoritme om roosterpuzzels geautomatiseerd op te lossen.

Wat is workforce management

Workforce management vandaag de dag

Workforce management vandaag de dag

Er is de laatste jaren enorm veel veranderd op het gebied van personeelsplanning. De tijden van een vaste weekplanning of een dienstrooster dat gemaakt wordt in Excel zijn echt voorbij. Een werkplanning moet overal en altijd inzichtelijk zijn, aan te passen zijn aan de wensen van de medewerkers en natuurlijk de productiviteit bevorderen.

Deze veranderingen hebben impact gehad op het klassieke bedrijfsrooster en de vraag gecreëerd naar een moderne planningstool. Symagic kan met trots zeggen dat het voldoet aan deze vraag, doordat het een planningsprogramma heeft opgezet dat elk bedrijf in staat stelt om hun vraagstuk op het gebied van personeelsplanning weg te nemen. Door onze WFM-software kunnen medewerkers zich efficiënt en met plezier op hun werk focussen.

Symagic workforce management-software

Het unieke aan de personeelsplanningssoftware van Symagic is dat het managers, planners, medewerkers en zelfs klanten onderling kan laten samenwerken. Het is één compleet systeem dat per organisatie volledig op de eigen wensen af te stemmen is. Dit komt door de aparte modules die uitgekozen kunnen worden. Hierdoor ontstaat er een perfecte planningsapp die volledig afgestemd is op een organisatie.

Ben je benieuwd naar welke modules jouw organisatie kunnen ondersteunen bij de personeelsplanning en daarmee de perfecte planningssoftware vormen? Vraag dan een online demo aan en laat een WFM-specialist een volledig vrijblijvende tour geven door de Symagic WFM-software.

Symagic workforce management-software

Het product

De online beschikbare workforce management-software van Symagic beschikt over veel verschillende functies die zelf samen te stellen zijn, zoals bijvoorbeeld:

Planbord

Het planbord is de basis van de Symagic wokforce management-software. Het planbord is een visuele kalenderweergave die de planners en andere medewerkers overzicht geeft op de personeelsplanning. Deze roosterplanner stelt de planner niet alleen in staat om een duidelijke en goed afgestemde workforce planning te maken, maar ook om juist die medewerker in te plannen die het meest geschikt is. Daarnaast kunnen er opmerkingen in de ingeplande dienst worden gezet en kan de werknemer feedback geven. Deze feedback komt weer terug bij de planner, waardoor er gezamenlijk gewerkt wordt aan het perfecte werkrooster.

Social

Het social stuk is een onderscheidend kenmerk van onze planningssoftware. Onze software is social. Maar wat betekent dit eigenlijk? Het houdt in dat er door medewerkers onderling, op één centrale plek in de software, gecommuniceerd kan worden over alle werkgerelateerde zaken. Dit maakt het voor alle medewerkers  mogelijk om informatie te delen bij een specifieke ingeplande dienst. Daardoor is een medewerker altijd op de hoogte met alles wat belangrijk is om te weten over zijn werk van die dag.

Planbord

Zelfroosteren

Zelfroosteren

Bij het geven van vrijheid aan personeel, kan zelfroosteren uiteraard niet ontbreken. Zelfroosteren geeft medewerkers de mogelijkheid om invloed uit te oefen op hun eigen workforce planning. Medewerkers kunnen door middel van zelfroosteren bijvoorbeeld zelf hun beschikbaarheid opgeven en diensten ruilen. Deze dynamische manier van personeelsplanning is nog vrij nieuw, maar blijkt in veel sectoren erg succesvol te zijn. Dit komt omdat het leidt tot tevredenheid onder medewerkers en tevreden medewerkers zijn uiteraard altijd productiever.

Koppelingen

In bedrijven wordt veel verschillende software gebruikt. De Symagic WFM-software kan gekoppeld worden met verschillende bedrijfsapplicaties. Hierbij kan gedacht worden aan een integratie met een HRM-, CRM- of ERP-systeem. Het totaal aan gewerkte uren uit de urenregistratie, kan bijvoorbeeld aan het systeem voor de salarisverwerking gekoppeld worden. Dit geautomatiseerde proces aan zorgt daardoor voor een altijd kloppende en snelle uitbetaling van het salaris aan de medewerkers.

Forecasting

Onze planningstool maakt gebruik van data om de perfecte voorspelling te maken van het verwachte werkaanbod. Dit proces wordt forecasting genoemd. Door middel van forecasting wordt als het ware vooruitgekeken op basis van gegevens uit het verleden. Elke organisatie heeft waardevolle data in huis die gebruikt kan worden. De planningstool van Symagic slaat deze gegevens op en maakt een analyse. Door middel van deze analyse komt de voorspelling van de verwachte vraag tot stand.

Klaar voor de perfecte personeelsplanning?

Naast alle handige features in de Symagic workforce management-software, die door het kiezen van de modules persoonlijk zijn aan te passen, werkt onze planningsapp ook nog eens hartstikke goed. Of dat nou op de computer, tablet of smartphone is. Medewerkers van veel organisaties hebben de tool al geadopteerd en kunnen niet meer zonder. Wilt u ook samen met ons uw planningsprobleem oplossen en de perfecte personeelsplanning creëren? Boek dan uw online demo en krijg een geheel verzorgde tour door onze WFM-software.

Forecasting

Yokogawa
Christal
Rabobank
Leaseplan
Clini Clowns

Nog veel meer mogelijkheden leren kennen

Weten wat workforce management voor jouw organisatie kan betekenen?