Planningsoftware voor Gemeenten

Wat klanten over ons zeggen:

Gemeente Breda
Gemeente Rotterdam

Gemeente Software van Symagic

Gemeentes voeren verschillende taken uit, deze zijn veelal verdeeld over de verschillende afdelingen of diensten van de gemeente. Om voor de uit te voeren taken op het juiste moment voldoende én gekwalificeerde medewerkers beschikbaar te hebben, wordt er een personeelsplanning opgesteld. Een goed rooster zorgt niet alleen voor een gepaste dienstverlening aan de burger, maar houdt ook rekening met de wensen van de medewerkers. De medewerkers hebben de mogelijkheid tot zelfroosteren, wat resulteert in een prettige werksfeer. 

Sociale planningsoftware voor gemeenten

Symagic heeft een planningstool gerealiseerd dat speciaal gericht is op gemeentes. Iedere gemeente werkt natuurlijk op haar eigen manier, maar er zijn bepaalde regelingen die bij elke gemeente hetzelfde zijn. Bij de invoering van de software kunnen wij deze zo inrichten dat er rekening wordt gehouden met de eigen specifieke werkwijze, op deze manier kan er prettig en efficiënt gewerkt worden. De gebruikers kunnen de roosterfunctionaliteiten via elk device raadplegen.

Whitepaper: workforcemanagement voor gemeenten

Gemeenten hebben veel verschillende soorten afdelingen: een klantcontactcentrum (KCC), burgerzaken, ruimtelijk beheer, toezicht & handhaving, sportaccommodaties, ICT-afdelingen, en ga zo maar door.

Het softwaresysteem van Symagic is te gebruiken voor al deze verschillende afdelingen, waarbij iedere afdeling haar eigen type planproces kan bedienen.  

Social

De software biedt een overzichtelijke manier van communiceren rondom de geplande diensten. Geen onoverzichtelijke gesprekken verdeeld over verschillende kanalen, maar alles op een plek.

Planbord

Alle geplande activiteiten staan weergegeven in het planbord. Overzie al deze activiteiten of bekijk ze in de gedetailleerde weergave. Het planbord biedt een volledig overzicht, maar biedt ook de mogelijkheid om per afdeling de planning weer te geven.

Geautomatiseerd plannen

Op basis van de normtijden en de gedefinieerde regels kan het systeem automatisch een planning realiseren. Zo kan er snel een planning worden gerealiseerd met minder inspanning van de centrale planner.

Medewerkers

Beheer op een gemakkelijke manier de specifieke rollen en competenties van medewerkers in de software. Alle informatie van de medewerkers gemakkelijk in één overzicht.

Realisatie

Na de uitvoering van activiteiten kunnen medewerkers de daadwerkelijke tijd die zij hebben besteed registreren in de software. Op deze manier wordt er inzicht gecreëerd in de geplande en de daadwerkelijk bestede tijd.

Agenda

De agenda geeft de actuele planning weer en medewerkers ontvangen notificaties bij eventuele wijzigingen die voor hen relevant zijn. Medewerkers hebben overal en altijd inzicht in een up-to-date agenda.

Gemeente Breda

De gemeente Breda wilde hun huidige roostersysteem vervangen, omdat deze onvoldoende aansluiting had met de wensen van nu. Voorop staat een juiste serviceverlening aan de burger. Eveneens wil de Gemeente Breda aantrekkelijk blijven als werkgever en moeten de medewerkers meer invloed krijgen op hun eigen planning. Het roostersysteem moest geschikt zijn om te gebruiken bij de verschillende afdeling van de gemeente, zoals het servicepunt en de afvalservice. Benieuwd hoe wij dit hebben gerealiseerd? Bekijk dan de case!

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic