De Geschillencommissie

Symagic is erin geslaagd een zeer gebruiksvriendelijk systeem neer te zetten

De Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken bestaat sinds 1970 en heeft als doelstelling het oplossen en beoordelen van klachten en geschillen. Er zijn op dit moment ruim zeventig verschillende geschillencommissies. Elke commissie behandelt een branchespecifiek onderwerp, bijvoorbeeld energie, reizen en wonen, en is erkend door de overheid.

Klant: De Geschillencommissie
Sector: Juridische dienstverlening
Grootte bedrijf: 50
Website: degeschillencommissie.nl

Vraag van De Geschillencommissie

Het oplossen van klachten en geschillen is de kerntaak van De Geschillencommissie. Effectief en efficiënt, transparant met goede kwaliteit. Het doel is derhalve het zorgdragen en ondersteunen van een kwalitatief en zeer efficiënt proces. Aan Symagic is gevraagd een oplossing te bieden om de zittingen geautomatiseerd te plannen en dit te integreren in het volledige proces van klachtafhandeling. Dit om te komen tot een kwalitatief hoogwaardig intern proces tegen minimale kosten.

Waar hebben we mee te maken?

Het inplannen van 400 zittingen.

De mogelijkheid om het gewenste aantal zittingen te plannen en te zorgen voor een evenredige verdeling.

200 commissieleden met ieder een persoonlijke beschikbaarheid en wensen hoevaak ze willen deelnemen aan een zitting.

Weten aan welke zitting een commissielid mag deelnemen, in welke rol en het bepalen van de locatie van de zitting.

Probleem & oplossing

De commissieleden kunnen nu inloggen in de speciale beschikbaarheidsmodule en aangeven welke dagen ze beschikbaar zijn via smartphone of tablet. Voorheen werd dit handmatig vastgelegd en schriftelijk aan ieder commissielid gevraagd. Op basis van de samenstelling van de commissie, tijdstuur, aantal zittingen en de opgegeven beschikbaarheid worden de zittingen nu automatisch gepland door het systeem. Door het gebruik van Symagic is het wekenlange en complexe planproces teruggebracht naar minder dan een week en is het werk voor de planner een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast kan de dossierinformatie van een klacht nu gekoppeld worden aan de planning waardoor de communicatie richting commissieleden efficiënter is.
“Symagic heeft inzicht en kennis van complexe planningsprocessen en is er in geslaagd een zeer gebruiksvriendelijk systeem en bedrijfsgericht neer te zetten.“
Bas Gast, De Geschillencommissie
Manager ICT

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic