Salland

Door de inzet van Symagic besparen we veel tijd op het maken van de planning en zijn onze service levels sterk verbeterd

De regionale zorgverzekeraar Salland Zorgverzekeringen is onderdeel van Eno, een moderne dienstverlener die een optimale gezondheid van klanten centraal stelt in haar denken en handelen. In de dienstverlening die door Salland wordt verzorgd, draait alles om de klant. Dat merkt de klant door service die dichtbij verleend wordt, uitgebreide vergoedingen en de ruime zorgkeuze in de regio.

Klant: Salland
Sector: Zorgverzekeraars
Grootte bedrijf: 250
Website: salland.nl

Vraag van Salland

Voor informatie en vragen over zorg en zorgverleners beschikt Salland zorgverzekeringen over een callcenter. Ook kan via een medewerker van het callcenter een afspraak aan de balie gemaakt worden, zodat de klant persoonlijk geholpen kan worden. Op deze manier wil Salland de klant optimaal van dienst zijn. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat er op het juiste moment voldoende medewerkers beschikbaar zijn om de vragen van de klanten aan te kunnen. Daarom is er aan Symagic gevraagd om te helpen met het optimaliseren van de planning zodat de klant te allen tijde op deskundige wijze geholpen wordt.

Oplossingen

Forecast: Door de opgestelde forecast wordt duidelijk hoeveel mensen er nodig zijn op welke momenten.

Medewerkers: Door het vastleggen van de juiste gegevens van medewerkers, zoals competenties, beschikbaarheid en contractregels, kunnen de juiste mensen op de juiste momenten worden ingezet.

Planner: Op basis van de forecast berekend Symagic hoeveel medewerkers er per half uur nodig zijn. Aan de hand hiervan kan de planner gemakkelijk het juiste aantal mensen plannen.

Eenvoud: Vanuit kosten- en technisch oogpunt is er gekozen om eenvoudig te beginnen, met als doel om aan de hand van de verkregen ervaring het gebruik van Symagic verder te optimaliseren. Hierdoor is het mogelijk geweest om in een korte periode en tegen lage kosten de planningsapplicatie in gebruik te nemen.

Resultaat

Omdat het aantal geplande medewerkers door de inzet van Symagic goed aansluit op de vraag, worden de gestelde servicelevels behaald. Daarnaast is de kwaliteit van service verbetert doordat klanten die contact opnemen de juiste medewerker met de juiste competentie aan de lijn krijgen. Ook zijn door het inzicht in voldoende bezetting de wachtrijen verkort. De planning is minder foutgevoelig doordat het systeem tijdig signaleert wanneer er regels worden overtreden. Tot slot is de planner minder tijd kwijt met het maken van de planning en het doorvoeren van wijzigingen.
“Door de inzet van Symagic besparen we veel tijd op het maken van de planning en zijn onze service levels sterk verbeterd”
Peter Westra, Salland
Medewerker Workforcemanagement

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic