Yokogawa

Het automatiseren van het planningsproces met Symagic geeft meer overzicht in de inzetbaarheid van de medewerkers

Yokogawa is van oorsprong een Japanse organisatie en heeft meer dan 19.000 medewerkers, 19 fabrieken en 88 vestigingen in 56 landen met het hoofdkantoor in Tokio. Dat maakt Yokogawa een internationale speler van formaat. De klanten van Yokogawa zijn toonaangevende ondernemingen in de procesindustrie, die met name actief zijn in de olie-en gaswinning, energieopwekking, (petro)chemische-, farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Klant: Yokogawa
Sector: Procesindustrie
Grootte bedrijf: 1000+
Website: yokogawa.com

Play Video

Vraag van Yokogawa

Yokogawa kent een breed scala aan activiteiten die ingepland moeten worden en waar vaak wijzigingen in aangebracht moeten worden. Op deze activiteiten moeten 60 engineers ingepland worden die over verschillende competenties beschikken en voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. De engineers worden gepland op door de klant geïnitieerde service calls, langlopende projecten, jaarlijks onderhoud of stand-by diensten. Het planningsproces van de engineers werd gemaakt in Excel, dat flinke beperkingen met zich meebracht. Het was niet mogelijk om de planning te bewerken door meerdere gebruikers, de historie kon niet worden bijgehouden en er ontbraken management rapportages.

Doelstellingen

Het automatiseren van het planningsproces

Het standaardiseren van het planningsproces door te werken met sjablonen en normen

Beschikbaarheid van management rapportages

Automatische signalering bij overtredingen in de planning

Oplossing en resultaat

De totale implementatie is in drie fases verdeeld en is uitgevoerd over een tijdsbestek van 14 weken. In de verschillende fases werden delen van de software opgeleverd aan Yokogawa en getest. Door de implementatie van de planning software van Symagic, het professionaliseren van het planningsproces en de mogelijkheid om zowel op korte als lange termijn te plannen, is er vroegtijdig inzicht in de verwachte bezetting van de diverse medewerkers. Daarnaast worden de planners minder belast door het geautomatiseerde planningssysteem en is het raadplegen van de planning voor alle medewerkers overzichtelijker geworden. De software is ook ontwikkeld om op andere vestigingen te laten werken. Hierdoor kan capaciteit worden ingezet van andere vestigingen in Europa en kunnen management rapportages van alle vestigingen met elkaar vergeleken worden.
“Het automatiseren van het planningsproces met Symagic geeft meer overzicht in de inzetbaarheid van de medewerkers.”
Ingrid Hamelink, Yokogawa
Teamleader Service Planning & DCC

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic