Inzicht in de persoonlijke planning – Symagic

Inzicht in de persoonlijke planning – Symagic

Inzicht in de persoonlijke planning – Symagic

Inzicht in de persoonlijke planning – Symagic

Het personeelsrooster is met name voor de HR belangrijk om zicht te houden op de bezetting. Individuele medewerkers zijn echter meer geïnteresseerd in het eigen rooster. Vooral als het gaat om dienstverband op oproepbasis en een omgeving waarin de flexibiliteit hoog ligt. Hoe geeft u het personeel snel en eenvoudig zicht op de persoonlijke planning? Dat leggen we u in dit blog uit.

Flexibele omgeving

Werken binnen een flexibele omgeving betekent dat de persoonlijke planning per week behoorlijk kan verschillen. Heeft u bijvoorbeeld medewerkers in dienst op oproepbasis? Dan hangt het rooster af van vraag- en aanbod. Een goed voorbeeld hiervan zijn rondleiders in musea. De benodigde capaciteit en werkdagen hangen voor een groot deel af van het bezoekersaantal. Dit zorgt voor schommelende roosters. Verlof aanvragen lopen vaak door elkaar en het is moeilijk om een uw personeel zicht op het (eigen) actuele rooster te geven. Hierdoor kan miscommunicatie ontstaan waardoor u bezoekers helaas laat wachten.

Behoud eenvoud in je persoonlijke planning

In een creatieve omgeving zijn veel vrijwilligers of oproepkrachten actief, die bijvoorbeeld tijdens hun pensioen graag hun kennis en passie blijven delen. Je wilt ze daarbij niet belasten met administratie om hun werk te kunnen doen. De oplossing om zicht op het roost te krijgen, moet dus eenvoudig te gebruiken zijn voor iedereen. Ook voor personen die doorgaans geen gebruikmaken van digitale middelen.

Zelfroosteren

Zelfroosteren kan de roostermaker en het flexibele personeel uitkomst bieden. Het zelf samenstellen van het rooster kunt u daarom in meer of mindere mate toelaten. Als basis stelt u randvoorwaarden op als:

  • Benodigde bezetting
  • Begin- en eindtijd van de dienst
  • Vereiste expertise

Daarna vullen medewerkers zelf het rooster in. Zelfroosteren werkt op basis van een tool. De tool hoeft niet ingewikkeld te zijn. Kies daarom niet voor een alles-in-één pakket. Een op uw organisatie afgestemde module biedt u al voldoende uitkomst. Door een eenvoudige module kunnen medewerkers zelf bij het rooster en hebben ze live zicht op de actuele status hiervan.

Verlof aanvragen

Onder zicht op het rooster vallen ook verlof aanvragen. Tegenwoordig gebeurt dit nog vaak via de e-mail, waardoor de communicatie tussen de betrokken partijen nog eens door elkaar kan lopen. Een oplossing hier voor is een tool voor de online planning. Hierin kan het personeel zelf verlof aanvragen. U geeft ze de mogelijkheid om vrije dagen aan te klikken. Wanneer deze zijn beoordeeld, verschijnt een melding.

Basis voor een persoonlijke planning

Wanneer we spreken over software of een tool, schrikt dit al snel af. Symagic heeft daarom eenvoudige modules ontwikkeld. De basis hiervoor is het online dienstrooster. Door zelfroosteren en verlofaanvragen toe te voegen, krijgt het personeel live zicht op het individuele rooster.

Daarnaast kunt u in de tool ook expertises, dienstverbanden en onderlinge afspraken afstemmen. Hierdoor heeft u één centrale plek waar uw zicht houdt op het personeel. Zo kan iedereen met een flexibel rooster gemakkelijk de voorkeursdagen opgeven – ook als deze per week verschillen.

Zicht op je persoonlijke planning met Symagic

Wilt u ook uw personeel zicht geven op het rooster en eenvoudig verlof aan laten vragen? Zonder administratieve taken die hier achterweg komen? Met de zelfrooster tool van Symagic geeft u personeel beperkte toegang tot de persoonlijke planning. Verlof aanvragen kan in een handomdraai, ook voor personeel dat niet gewend is om met digitale middelen te werken.

Symagic helpt u graag verder. Wij zijn met 15 jaar werkervaring gespecialiseerd in het maken van roosters die aansluiten op de wensen van uw personeel, zonder de nood van langdurige trainingen. Wilt u weten of dit past bij uw organisatie? We geven u een demo om de mogelijkheden te bespreken.

Benieuwd wat Symagic voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Vraag gratis een vrijblijvende demo aan. We plannen een afspraak waarin we laten zien waarom Symagic al jarenlang het slimste personeelsplanning platform is.

Symagic

Social software voor organisaties  | Personeelsplanning, communiceren, samenwerken en kennis delen op één centrale plek voor planners, medewerkers en klanten.

Deel deze blog

Gerelateerde posts

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic