Rooster maken

rooster maken

Hoe maakt u het ideale werkrooster?

Het opstellen van een rooster is niet gemakkelijk en kost tijd. HR medewerkers hebben veel om rekening mee te houden tijdens het roosteren. Het belangrijkste hiervan, is dat de planner de juiste hoeveelheid mensen inroostert. Andere factoren waar aan gedacht wordt zijn:

• De soorten contracten zoals fulltime, parttime en 0-uren
• Expertise die op de werkvloer nodig is
• Verlof van werknemers
• Ziekte op de werkvloer
• Wensen van het personeel, zoals voorkeursdagen

De samenstelling van het team is een bijkomende factor. Niet alleen wanneer het gaat om het juiste aantal werknemers, maar ook als het gaat om teams die beschikken over alle benodigde kennis voor de uit te voeren taken. Wanneer u tijdens het roosteren rekening houdt met deze punten, heeft u een efficiënt rooster. Dit levert u vervolgens werktijd en kostenbesparing op.

Wat als u al deze factoren kunt integreren in één systeem? In een online roosterprogramma is dit mogelijk. Doordat de software rekening houdt met de vereisten vanuit de organisatie en de wensen van het personeel, ontstaat een rooster waar iedereen tevreden mee is.

Wat is belangrijk bij het rooster maken

Rooster maken van nu

Roosterprogramma

U heeft als HR medewerker de input om het ideale rooster samen te stellen op verschillende plekken opgeslagen. Denk aan de e-mail, notities op het bureau of mondelingen afspraken. Deze afspraken vermeerderen tegenwoordig, omdat organisaties de negen tot vijf-cultuur loslaten en thuiswerken onderdeel wordt van het werkleven. Dit vraagt om zowel flexibele medewerkers als een rooster dat flexibel aanpasbaar is.

Bij het maken van de personeelsplanning moet dus steeds meer rekening worden gehouden met:

• Dagelijkse wijzigingen in de planning
• Toegankelijk werkschema voor personeelsleden

Deze vereisten vragen om een roosterprogramma dat is ingericht op automatische roosterplanning en eenvoudige manieren om het rooster aan te passen.

Rooster maken in Excel

Maakt u het rooster in Excel? Dan bent u niet de enige. Microsoft Excel wordt door veel bedrijven namelijk ook ingezet voor de planning. Maar omdat het programma hier niet op ingericht is, biedt het niet de ideale opties om een eenvoudig overzicht te maken en efficiënt te plannen. Bovendien is het programma moeilijk te koppelen aan andere bedrijfssystemen.

Het product

De online beschikbare rooster maken software van Symagic beschikt over veel verschillende functies, die zelf samen te stellen zijn, zoals bijvoorbeeld:

Online rooster tool van Symagic

Om aan de flexibiliteit te voldoen, kiest u tegenwoordig voor workforce management-software om het ideale rooster te maken. De voordelen van een roosterprogramma zijn:

• Eenvoudig plannen voor de HR
• Gemakkelijk onderling ruilen door medewerkers
• Efficiëntie door automatische planning
• Snel het rooster rond, ook bij onverwachte ziekte

Symagic biedt de mogelijkheid om zelf de functionaliteiten te kiezen die passen bij de doelstellingen en werkwijze van uw bedrijf. Hiermee maakt u het optimale online werkrooster en houdt u een overzichtelijk agenda bij. U kunt kiezen uit onder meer de onderstaande functionaliteiten.

Rooster maken met de software van Symagic

Rooster maken app

Rooster maken app

Wij bieden u de zelf ontwikkelde mobiele app waar zowel HR medewerkers als managers en personeel op elk moment van de dag toegang tot hebben. In deze software kunnen medewerkers zelf online diensten ruilen en altijd en overal het actuele rooster inzien. Bij wijzigingen en toevoegingen in de agenda, krijgen gebruikers automatisch een melding.

Naast het gezamenlijke rooster, biedt de app het personeel ook de mogelijkheid om een persoonlijke agenda bij te houden. Zo blijven afspraken gescheiden, maar kunnen afspraken wel gemakkelijk op elkaar afgestemd worden in één online ruimte.

Naast de mobiele app, bieden wij u de personeelsplanning app. Deze software produceert automatisch het optimale werkschema. De HR medewerkers zijn hierdoor minder tijd kwijt aan het maken van het ideale rooster.

Ze hoeven alleen nog de laatste check uit te voeren. De software houdt namelijk rekening met de beschikbaarheid en vaardigheden van personeel. Zo worden medewerkers op de juiste dagen en taken ingepland en komt het ideale dienstrooster tot stand.

Flexibel rooster

Het rooster is nooit voor elke week gelijk. U heeft als planner te maken met verlof, onverwachte ziekte en ruildiensten. Daarom wilt u het rooster eenvoudig aanpassen. Als oplossing kunt u het personeel toegang geven tot de software, zodat ze zelf kunnen aangeven of de ingeplande uren in het dienstrooster akkoord zijn.

Mocht het dienstrooster niet uitkomen, dan kunnen werknemers zelf ruilen met collega’s op het ruilbord. Hiermee geeft u het personeel de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen om de werkplanning. Bij wijzigingen krijgen alle gebruikers een melding, zodat iedereen op de hoogte is van het actuele rooster.

De planner kan diensten openbaar zetten in de software marktplaats. Medewerkers kunnen zich hierop inschrijven om lege diensten in te vullen. Dit scheelt de planner veel beltijd om geschikt personeel te vinden.

Symagic biedt u de zelfontwikkelde roostertool. We hebben meer dan 15 jaar ervaring in workforce management, online roosteren en zelfroosteren. U kunt bij ons terecht voor expertise omtrent planningssoftware. Wilt u ook efficiënt roosteren? Vraag dan vrijblijvend de online demo aan.

Een rooster aanpassen

Yokogawa
Christal
Rabobank
Leaseplan
Clini Clowns

Nog veel meer mogelijkheden leren kennen

Weten wat efficiënt rooster maken voor uw organisatie kan betekenen?