De maatschappelijke ontwikkelingen gaan snel. Ook spelen er veel veranderingen binnen organisaties zelf. Deels omdat de omgeving verandert, maar daarnaast ook omdat de medewerkers andere eisen aan hun werkgevers stellen. Deze ontwikkelingen zorgen voor andere behoeften binnen organisaties, maar daarnaast ook aanpassingen in de bedrijfsvoering om succesvol te blijven. Herkent u de volgende gevolgen binnen uw organisatie?

Behoefte aan flexibelere organisatie
Het vermogen van een organisatie om zich aan te passen aan de veranderingen in het speelveld is één van de sleutelfactoren tot succes. Om succesvol te innoveren moeten organisaties flexibel zijn en in staat zijn om zich snel aan te passen aan de veranderende omgeving. Deze flexibiliteit moet ook gerealiseerd kunnen worden als het gaat om inzet, het kennisniveau en de tevredenheid van de medewerkers. Goed workforce management is hierbij key om dit te realiseren.

 

Lees ook:
Workforce management software versie 9

 

Samenwerken moet efficiënter
Het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit is voor veel organisaties een grote uitdaging. Binnen het aansturingsmodel van de organisatie moet nagedacht worden over hoe de wijze van efficiency en samenwerking gemonitord wordt. Vaak komt dit gebied onder de aandacht op het moment dat de problemen zich voordoen.

Onwenselijk gebruik externe communicatiekanalen
Door de ontwikkelingen zijn de verwachtingen en manier van communiceren veranderd. Vaak verloopt de communicatie tussen manager, planner, medewerker en klant ongestructureerd en via diverse kanalen. Dit kan gevolgen hebben op deadlines en als gevolg daarvan op de klanttevredenheid. Deze ruis is onwenselijk voor een efficiënte communicatie.

 

 

Kennis verlaat de organisatie
Door zowel de vergrijzing als het regelmatig wisselen van baan door de nieuwe generatie (millennials), verlaat de opgebouwde kennis ongewild de organisatie. Deze informatie is nodig om het concurrentievermogen van de organisatie te behouden en te versterken. Deze kennis is soms moeilijk toegankelijk, omdat het opgeslagen zit in hoofden, netwerkschijven, persoonlijke dataopslag of mailboxen. Hierdoor gaat kostbare tijd en kennis verloren.

 

Door zowel de vergrijzing als het regelmatig wisselen van baan door de nieuwe generatie (millennials), verlaat de opgebouwde kennis ongewild de organisatie.

 

‘Aantrekkelijke’ werkgever belangrijker dan ooit
Door de snel wisselende marktomstandigheden en flexibilisering van dienstverbanden is het zijn van een aantrekkelijke werkgever misschien wel belangrijker dan ooit. Dit wordt onder andere vertaald in mogelijkheid tot ontwikkeling, uitgedaagd worden in het werk en flexibiliteit in werktijden. Daarnaast het krijgen van eigen verantwoordelijkheid, en ook de middelen waarmee het werk mogelijk wordt gemaakt.

 

Lees ook:
Thuiswerken op een efficiënte manier 

 

Meer weten over de maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderingen binnen een organisatie? Vraag dan nu een demo aan:

 

Lees ook:
Voordelen social software for workforce management
Workforce management: onze manier van samenwerken verandert
Gratis whitepaper: Social software for workforce management