Planningsoftware voor overheidsinstanties

Al meer dan 15 jaar helpt Symagic overheidsinstellingen met het verbeteren van hun personeelsplanning en het optimaliseren van operationele efficiëntie, kwaliteit van de dienstverlening en medewerkertevredenheid 

Symagic wordt al ingezet door:

RVR

“Door de inzet van Symagic en de politie hebben wij innovatie bereikt en is voor alle betrokkenen het proces gemoderniseerd wat ten goede komt aan de rechtsbescherming van de burger.” 

Raad voor Rechtsbijstand

Specialist in software voor overheid

Als specialist in geavanceerde rooster en planning softwareoplossingen voor overheidsinstanties hebben we uiteraard ook uitgebreide kennis van en ervaring in aanbestedingen. 

Wij begrijpen de wetgeving en regels die van toepassing zijn, en werken met ARBIT en GIBIT contractvoorwaarden. Omdat wij toegewijd zijn aan het leveren van hoogwaardige softwareoplossingen, is onze software ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van overheidsorganisaties.

We zijn dan ook heel trots op onze ISO 9001:2015 en ISO 27001:2022certificering. 

Overheidsinstanties planning software

Succesverhalen overheid software

Overheidsorganisaties vertrouwen op de Personeelsplanning Software van Symagic en profiteren van de geavanceerde functionaliteiten en naadloze integratie. Wij hebben met succes samengewerkt met verschillende overheidsinstellingen om hun personeelsplanning te optimaliseren. Hier zijn enkele van onze cases:

Gemeente rotterdam symagic

Symagic case: Gemeente Rotterdam

Binnen een grote gemeente zoals de gemeente Rotterdam spelen vele processen, zoals bij de afdeling Werk & Inkomen. Deze afdeling helpt burgers om aan het werk te kunnen gaan, bij geldproblemen en het aanvragen van uitkeringen.

Bekijk de case

Symagic case: Raad voor Rechtsbijstand

Het ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor de organisatie van gesubsidieerde rechtsbijstand en het toezicht daarop. De Raad van Rechtsbijstand (RvR) heeft van het ministerie de opdracht gekregen om gesubsidieerde rechtsbijstand te regelen in Nederland.

Bekijk de case

Symagic case: De Geschillencommissie

De Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken bestaat sinds 1970 en heeft als doelstelling het oplossen en beoordelen van klachten en geschillen. Er zijn op dit moment ruim zeventig verschillende geschillencommissies. Elke commissie behandelt een branchespecifiek onderwerp, bijvoorbeeld energie, reizen en wonen, en is erkend door de overheid.

Bekijk de case

Symagic case: Gemeente Breda

Gemeente Breda, behorende tot de 10 grote gemeenten in Nederland, heeft een breed takenpakket. De gemeente voert landelijke taken uit in opdracht van de overheid en uit eigen beleid, bijvoorbeeld taken die direct van belang zijn voor haar inwoners. Deze taken zijn belegd bij de verschillende diensten.

Bekijk de case

Ontdekken of Symagic bij uw organisatie past?

Ontdek hoe Symagic overheidsorganisaties heeft geholpen bij het verbeteren van hun personeelsplanning en efficiëntie. Vraag een demo aan en ervaar zelf de voordelen van onze software. 

Strategische personeelsplanning voor overheidsinstanties

Strategische personeelsplanning(SPP) is cruciaal voor het succes van overheidsinstanties. Ontdek hoe de software van Symagic strategische personeelsplanning mogelijk maakt, waardoor overheden beter kunnen inspelen op veranderende behoeften, beschikbare capaciteit, en daarmee optimale prestaties kunnen leveren. 

Actuele thema’s binnen overheid software

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van software voor overheidsinstanties. Lees onze artikelen en blogs over actuele thema’s en ontdek hoe Symagic innovatieve oplossingen biedt. 

Ontdek de uitgebreide modules van de Personeelsplanning Software van Symagic voor overheidsinstanties:

Zie transparant wie wanneer wat heeft gewijzigd in de planning. Handig als meerdere planners in hetzelfde systeem werken, en/of als medewerkers middels (semi)zelfroostering invloed kunnen uitoefenen op hun persoonlijke planning. Dit voorkomt onnodige communicaties en eventuele frustraties.

Ontzorg uw planners en zorg voor een realistische planning met de AutoPlan module. De Automatische planning zorgt voor een juiste balans tussen Medewerker tevredenheid, Kwaliteit, Kosten, en Productiviteit.

Geef medewerkers meer vrijheid en autonomie op hun persoonlijke rooster. Dit varieert van onderling diensten ruilen, verlof aanvragen, voorkeuren en beschikbaarheid opgeven, inschrijven op diensten via een marktplaats, tot volledig zelfroosteren.

Toggle Content

Gebruikers mogen zelf kiezen welke KPI’s ze willen tonen op hun persoonlijke dashboard. Geef hiermee uw medewerkers, planners en managers inzage in de KPI’s die voor hun van belang zijn.

Werk samen met meerdere afdelingen samen in hetzelfde systeem. Maak gebruik van elkaars beschikbare capaciteit (medewerker) van andere afdelingen om een capaciteitstekort op andere afdeling op te vangen. Minder silo’s, meer met elkaar.

Middels het Symagic integratieplatform worden moderne technieken (REST, XML, JSON, etc.) ondersteund t.b.v. API’s / integraties met andere systemen van uw organisatie. Heeft u een of meerdere legacy systemen waarmee u wilt koppelen? Geen probleem, naast de moderne technieken ondersteunen we ook oudere technieken om integraties met legacy systemen te realiseren. Symagic heeft de techniek, expertise en ruime ervaring in huis.

      • Meten van medewerker betrokkenheid, tevredenheid, werkdruk, en werksfeer over het werk en roosters. Zie de trend en acteer snel op eventuele fluctuaties hierin. Draagt bij aan behoud van medewerkers, terugdringen van ziekteverzuim en een gezonde werkomgeving.

Deze overheidsinstanties maken óók gebruik van Symagic

De beloften die bij onze innovatieve softwareoplossingen voor de overheid horen:

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic