Field service

Field service Symagic biedt personeelsplanning software op maat voor field service
Klanttevredenheid, kwaliteit, kostenefficiëntie en medewerkerstevredenheid zijn de vier belangrijkste pijlers in fieldservice- en maintenanceorganisaties om klanten te behouden, te verrassen en om de concurrentie voor te blijven. Medewerkerstevredenheid speelt een steeds belangrijkere rol om te kunnen concurreren in de markt. Want tevreden medewerkers leiden vaak tot een betere klantbeleving, met als gevolg meer tevreden klanten. Deze factoren vergroten de noodzaak om actief in te zetten op een optimale personeelsplanning.

Symagic Field Service

Speciaal samengesteld softwarepakket voor efficiënte planning voor uw field service organisatie.

Social

Kennis delen door medewerkers en klanten onderling met elkaar te laten communiceren, maar ook tussen alleen medewerkers onderling.

Condition Based Maintenance

Met CBM kan o.b.v. realtime status van machines en producten, bepaald worden of gepland onderhoud ook daadwerkelijk nodig is op dat moment.

Management rapportages

Productiviteit en benutting van medewerkers, reistijden, overwerk, first time fix rate, medewerker en klantwaardering komen o.a. terug in de rapportages.

Medewerker portaal

De medewerker kan de planning raadplegen, feedback geven, kennis delen en communiceren met klanten en collega’s.

Werkbonnen

Werkbonnen kunnen door de buitendienstmedewerker aangevuld worden met materialen, notitie en handtekening van de klant.

Capaciteitsplanning

Houd de benodigde en beschikbare capaciteit continue in de gaten voor zowel korte als ook lange termijn.

Forecasting

Voorspel de hoeveelheid werk en het daarvoor benodigde aantal medewerkers met de forecasting module.

Routeoptimalisatie

Het optimaliseren van routes om alle geplande storingen en onderhoud op diverse locaties, efficiënt te plannen.

Koppelingen

Integraties met andere systemen zoals een klantportaal, ERP, CRM, Financieel en Outlook.

Case Yokogawa

Hoe een internationale organisatie dynamische activiteiten van engineers met verschillende competenties geprofessionaliseerd kan plannen.

Whitepaper

Waarom social software for workforce management? We gaan in op de maatschappelijke ontwikkelingen waar organisaties mee te maken hebben en beschrijven de potentie en resultaten die social software for workforce management heeft voor organisaties.

Jouw persoonlijke online demo

Vraag nu een online demo aan en krijg te zien wat Symagic voor uw organisatie kan betekenen

Het product

De online dienstroostersoftware van Symagic beschikt over veel verschillende functies, die zelf zijn samen te stellen, zoals bijvoorbeeld:

Dienstrooster software

Symagic biedt dienstrooster software aan. Wij noemen dit Social software for Workforce management. Dat is software die planners, medewerkers én klanten online de mogelijkheid biedt om gemakkelijk en op de meest efficiënte manier te plannen, samen te werken en kennis te delen. Alle mogelijkheden en functies van de tool zijn online en daardoor overal te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat werkprocessen anders ingericht kunnen worden voor kwalitatief beter werk en meer werkplezier.

De software kan gebruikt worden door kleine teams, maar ook voor dienstroosters met honderden medewerkers. Slimme software ondersteunt de planner en medewerkers, zodat het veel simpeler wordt om het rooster continu actueel te houden.

Dienstrooster app

Met behulp van een handige app kunnen medewerkers altijd het actuele rooster inzien. Deze app is voor meerdere apparaten beschikbaar, dus werknemers kunnen hem downloaden op hun laptop, pc, tablet of smartphone. Zo kunnen ze vanaf elke plek en op elk moment de planning inzien.

Wijzigt er iets in de planning? Dan krijgen ze daar een melding van. Het planbord biedt daarnaast een overzichtelijk totaaloverzicht. Zijn alle diensten gevuld of ontbreken er nog mensen of materialen? Wie is er wanneer? En is iedereen gekwalificeerd om de werkzaamheden uit te voeren? Er kunnen eenvoudig nog aanpassingen worden gedaan. Ten slotte gaat ook alle communicatie via één centrale plek. Zo is iedereen goed geïnformeerd en kunnen noodzakelijk wijzigingen snel en eenvoudig worden doorgevoerd.

Zelfroosteren

Met de social software van Symagic kan je werknemers ook eenvoudig zelf hun eigen dienstrooster laten samenstellen, samen met de planner. Je kan bepalen welk deel van het dienstrooster automatisch door de software gebeurt, op welk deel van het roosterproces de werknemers invloed kunnen hebben en welk deel de planner regelt.

Mocht een medewerker onverhoopt toch niet kunnen? Dan kan diegene ook zelfstandig een dienst wijzigen, of ruilen met een collega. Zo wordt het roosterproces efficiënt en wordt er zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen van werknemers. Dat zorgt voor een kwalitatieve dienstverlening.

Hoe de CliniClowns op basis van verschillende competenties en regio’s sneller en eenvoudiger professioneel ingepland kunnen worden.

Hoe de CliniClowns op basis van verschillende competenties en regio’s sneller en eenvoudiger professioneel ingepland kunnen worden.

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic