Callcenters

Symagic biedt personeelsplanning
software op maat voor callcenters

Personeelsplanning voor callcenters worden vooral gebruikt voor het realiseren van de planning en om inzicht te krijgen in de diensten van medewerkers. Voor een callcenter is een goede planning de basis en daarom erg belangrijk. Voorheen bestond een contactcenter voornamelijk uit telefonie, e-mail en post wat afgehandeld werd. Tegenwoordig communiceert men voornamelijk online met klanten. Organisaties zoeken daarom naar manieren om tegen de laagste kosten optimaal bereikbaar te zijn voor hun klanten. Met de software van Symagic houd je dit proces gedetailleerd in de gaten.

Jouw persoonlijke online demo

Vraag nu een online demo aan en krijg te zien wat Symagic voor uw organisatie kan betekenen

Personeelsplanning voor callcenters

Klantcontactcenters werken veel met flexwerkers en uitzendkrachten, waardoor de behoefte naar overzichtelijke en complete software groot is. De callcenter planning moet daarnaast gekoppeld worden aan externe programma’s van bijvoorbeeld de uitzendbureaus voor het.

flanderijn symagic

Whitepaper personeelsplanning in callcenters

Wat zijn op dit moment de vijf meest in het oog springende procesveranderingen waar een service center of een callcenter aandacht voor zou moeten hebben om haar organisatie verder te verbeteren? In dit whitepaper lees je 5 procesveranderingen die mede mogelijk gemaakt worden door technieken gebruikt bij sociale media, te vertalen naar gebruik in organisaties.

Case Christal

Hoe telecedenten van Christal de beschikbaarheid op afstand kunnen invullen, zodat vraag en aanbod goed op elkaar afgestemd kan worden.

Case Christal

Hoe telecedenten van Christal de beschikbaarheid op afstand kunnen invullen, zodat vraag en aanbod goed op elkaar afgestemd kan worden.

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic