Dienstrooster Software

Dienstrooster Software van Symagic

Het is voor organisaties van belang dat iedereen op de hoogte is van het actuele dienstrooster. In het Dienstroostersysteem van Symagic kan iedereen het rooster 24/7 inzien. De dienstrooster software bestaat uit zelf samen te stellen modules, die managers, planners, medewerkers en zelfs klanten in staat stelt om onderling samen te werken. Met deze modulaire dienstrooster tools creëer je de perfecte ondersteuning dat zich aanpast aan jouw organisatie. Een uniek dienstrooster programma dat volledig is afgestemd op jouw behoeften. 

Dienstrooster software

Symagic biedt dienstrooster software aan. Wij noemen dit Social software for Workforce management. Dat is software die planners, medewerkers én klanten online de mogelijkheid biedt om gemakkelijk en op de meest efficiënte manier te plannen, samen te werken en kennis te delen. Alle mogelijkheden en functies van de tool zijn online en daardoor overal te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat werkprocessen anders ingericht kunnen worden voor kwalitatief beter werk en meer werkplezier.

De software kan gebruikt worden door kleine teams, maar ook voor dienstroosters met honderden medewerkers. Slimme software ondersteunt de planner en medewerkers, zodat het veel simpeler wordt om het rooster continu actueel te houden.

Dienstrooster app

Met behulp van een handige app kunnen medewerkers altijd het actuele rooster inzien. Deze app is voor meerdere apparaten beschikbaar, dus werknemers kunnen hem downloaden op hun laptop, pc, tablet of smartphone. Zo kunnen ze vanaf elke plek en op elk moment de planning inzien.

Wijzigt er iets in de planning? Dan krijgen ze daar een melding van. Het planbord biedt daarnaast een overzichtelijk totaaloverzicht. Zijn alle diensten gevuld of ontbreken er nog mensen of materialen? Wie is er wanneer? En is iedereen gekwalificeerd om de werkzaamheden uit te voeren? Er kunnen eenvoudig nog aanpassingen worden gedaan. Ten slotte gaat ook alle communicatie via één centrale plek. Zo is iedereen goed geïnformeerd en kunnen noodzakelijk wijzigingen snel en eenvoudig worden doorgevoerd.

Zelfroosteren

Met de social software van Symagic kan je werknemers ook eenvoudig zelf hun eigen dienstrooster laten samenstellen, samen met de planner. Je kan bepalen welk deel van het dienstrooster automatisch door de software gebeurt, op welk deel van het roosterproces de werknemers invloed kunnen hebben en welk deel de planner regelt.

Mocht een medewerker onverhoopt toch niet kunnen? Dan kan diegene ook zelfstandig een dienst wijzigen, of ruilen met een collega. Zo wordt het roosterproces efficiënt en wordt er zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen van werknemers. Zelfroosteren zorgt voor een kwalitatieve dienstverlening zo blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.

We laten je graag zien wat Symagic allemaal kan!

Waarom is een Dienstrooster Programma zo belangrijk?

Een dienstrooster programma zorgt ervoor dat het werk in een organisatie op een gestructureerde manier verloopt. Er zijn op elk moment genoeg en de juiste mensen aanwezig om de gewenste service te verlenen, en iedereen weet wanneer hij of zij aanwezig moet zijn.

In elke branche en in elk bedrijf hanteert men andere manieren van plannen en roosters maken, en dus bestaan er allerlei soorten dienstroosters. Zo zijn er dienstrooster voor 9-5 banen, voor ochtend- en avondploegen of voor wisselende diensten. Tot zover klinkt dat nog redelijk simpel, maar het maken van een dienstrooster kan vaak heel wat voeten in de aarde hebben.

Dienstrooster maken

In de praktijk kan het lastig zijn om een werkrooster in elkaar te zetten. Zo’n rooster moet namelijk aan verschillende voorwaarden en wensen voldoen. Er kunnen vanuit de branche eisen worden gesteld – bijvoorbeeld over werkdruk en pauzes – maar ook vanuit de organisatie zelf. Voor sommige organisaties is een rooster ook afhankelijk van externe factoren, zoals het weer.

Daarnaast willen medewerkers zelf ook graag wat te zeggen hebben. Een planner kan het daarom soms best lastig hebben. Steeds vaker wordt een rooster dan ook niet meer alleen gemaakt door een planner, maar bijvoorbeeld met behulp van software, of in de vorm van zelfroosteren.

Dienstrooster in Excel

Vaak beginnen organisaties met het maken van een dienstrooster in Excel. Dit is niet al te duur en is vaak snel voor handen. Toch lopen bedrijven vaak na enige tijd tegen beperkingen aan. Zo is Excel niet altijd even soepel in het gebruik voor meerdere personen en afdelingen, is het vaak niet erg overzichtelijk, en worden kleine foutjes of veranderingen snel over het hoofd gezien.

De meeste organisaties hebben behoefte aan software waar soepel mee kan worden samengewerkt. Ook moeten er vaak verschillende applicaties aan elkaar worden gekoppeld, wat niet altijd mogelijk is met Excel. Veel organisaties gaan daarom vaak alsnog op zoek naar dienstrooster software die aan hun wensen en eisen voldoet.

Hoe de CliniClowns op basis van verschillende competenties en regio’s sneller en eenvoudiger professioneel ingepland kunnen worden.

Hoe de CliniClowns op basis van verschillende competenties en regio’s sneller en eenvoudiger professioneel ingepland kunnen worden.

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic