planningsprogramma zorgt voor werkplezier

Een planningsprogramma zorgt ervoor dat er binnen de organisatie efficiënter, plezieriger en beter wordt gewerkt. Daarnaast wordt er veel tijd en geld bespaart. 

Het maken van een goede planning is lastig, tijdrovend en niet echt inspirerend. Wanneer er een slechte planning wordt gemaakt of helemaal geen, heeft dat grote gevolgen. De gevolgen zijn:

  • Het werk is niet op tijd af;
  • Collega’s zijn ontevreden over ad hoc opdrachten;
  • Taken zijn onvoldoende op elkaar afgestemd.

 

Lees ook:
Retail: effect van onzorgvuldig plannen

 

Wat zijn de verschillen van planningsprogramma’s? 

De verschillen tussen de programma’s zitten in de mate van functionaliteit en het gemak waarmee een goede planning kan worden gemaakt. Denk hierbij aan:

  • Grafisch planbord
  • Taken plan en/of dienstenplanning
  • Automatische planning

Ook het gemak waarmee de medewerker zelf invloed kan uitoefenen speelt een belangrijke rol.

Gratis planningsprogramma heeft voor- en nadelen

Gratis software gebruiken, zoals het aanmaken in Excel is vaak een eerste goede stap om de organisatie te verbeteren. Gespecialiseerde planningsprogramma’s helpen om medewerkers, planners en klanten eenvoudig te laten werken. Daarnaast kan de planner zijn tijd besteden om de onderlinge afstemming te verbeteren in plaats van repeterende taken uit te voeren.

Planningsprogramma voor personeel: de functionaliteiten

Een personeelsplanning helpt aan de ene kant om een goede afstemming tussen vraag en aanbod te krijgen op de langere termijn, en om een daadwerkelijk rooster te maken voor de komende weken. De beschikbare functionaliteiten in de software zijn onder andere: afspraken met beschikbare medewerkers, uit te voeren projecten, taken of in te vullen diensten, project mijlpalen en het gewenste serviceniveau. Verder zorgt een grafisch planbord voor overzicht en is er functionaliteit om geautomatiseerd een planning te maken.

Goede planning, wat levert het op?

Een online planning levert aantoonbaar rendement, doordat deze door een betere afweging tot stand is gekomen lopen processen soepeler en dit levert direct financieel voordeel op. Andere voordelen zijn een hogere medewerkers tevredenheid en een hogere klanttevredenheid, omdat de kwaliteit van het werk verbeterd. Gratis software kan soms de juiste keuze zijn, maar vaak worden de kosten van een professioneel programma ruimschoots goed gemaakt door de extra voordelen die het oplevert.

Een online planning levert aantoonbaar rendement, doordat deze door een betere afweging tot stand is gekomen lopen processen soepeler en dit levert direct financieel voordeel op.

Planning programma van nu

Een programma zorgt voor een goede haalbare planning. Maar de werkzaamheden moeten natuurlijk ook kwalitatief goed worden uitgevoerd. Daarom helpt de software ook om goed met elkaar

  • Samen te werken;
  • Communiceren;
  • Kennis te delen.

Planningsprogramma’s die ook deze aspecten ondersteunen noemen we Social Software voor planning of ook wel social software for workforce management.

Ben je benieuwd wat Social software for workforce management voor jouw organisatie kan betekenen en welke resultaten dit oplevert? Vraag nu een demo aan: