De noodzaak van een online rooster voor een organisatie – Symagic

De noodzaak van een online rooster voor een organisatie – Symagic

De noodzaak van een online rooster voor een organisatie – Symagic

De noodzaak van een online rooster voor een organisatie – Symagic

Online rooster

Een goed rooster maken is soms lastiger dan gedacht, vooral in de huidige bedrijfscultuur. Bedrijven krijgen te maken met een groeiende behoefte aan flexibiliteit, van zowel personeel als klanten. Ook een rooster moet daarom flexibel zijn, zodat plotselinge veranderingen moeiteloos kunnen worden doorgevoerd. Een online planning biedt deze flexibiliteit. In deze blog vertellen we meer over de noodzaak van een online rooster voor een organisatie.

Wat is een goed rooster?

Een goed rooster houdt rekening met de wensen van klanten én personeel. Met het oog op de klant is het van belang dat taken succesvol en op tijd worden afgerond, zodat aan afspraken kan worden voldaan. Dat is echter alleen mogelijk wanneer het rooster aansluit bij de personeelsbeschikbaarheid en personeelsleden met de juiste kennis voor de juiste taken worden ingedeeld.

Daarbij moet een rooster gemakkelijk aan te passen zijn wanneer personeelsleden uitvallen of onderling willen ruilen, zodat deze optimaal aansluit bij de wensen van het personeel. Een goed rooster werkt tijd- en kostenbesparend, omdat personeel efficiënt voor taken wordt ingezet en taken zo beter worden behaald.

Het belang van een online rooster voor een organisatie

Een online rooster biedt voordelen ten opzichte van een offline rooster. Met een online rooster kan je snel beginnen. Je hoeft niets te installeren. Het onderhoud wordt gedaan door de leverancier. De kosten bewegen mee met de groei of krimp van jouw organisatie en je maakt altijd gebruik van de laatste versie en dus laatste mogelijkheden en leuk snufjes.

 

Het online rooster van Symagic laat personeelsleden gemakkelijk onderling diensten ruilen wanneer nodig.

Een online rooster is toegankelijk

Een online rooster kan door iedereen en op elk moment van de dag worden ingezien, vanaf verschillende apparaten. Dat betekent dat een online rooster niet alleen vanaf een computer of tablet kan worden bekeken, maar ook vanaf een smartphone. Zo is het mogelijk om gedurende de hele dag het rooster te kunnen bekijken, waardoor personeelsleden altijd op de hoogte zijn van het meest actuele rooster.

Een online rooster is flexibel

Daarnaast biedt een online rooster de mogelijkheid om veranderingen snel door te voeren. Dit betekent dat een online rooster snel kan worden aangepast, zodat deze altijd actueel blijft. Ook betekent dit dat personeelsleden gemakkelijk onderling kunnen ruilen wanneer nodig. Het kan immers voorkomen dat personeelsleden onverhoopt niet kunnen of gewoon liever op een ander moment aan de slag gaan. Een rooster dat veranderingen moeiteloos doorvoert en zich aanpast aan deze wensen zorgt voor een prettig rooster voor iedereen. Tot slot maakt een online rooster het mogelijk om anderen op de hoogte te brengen van veranderingen in het rooster aan de hand van een melding. Zo mist niemand belangrijke wijzigingen.

Met software van Symagic maak je optimale online roosters

Met onze workforce magagement-software gaat roosters maken een stuk eenvoudiger, efficiënter en sneller. Daarnaast kan je zorgen dat er voldoende mensen beschikbaar zijn om het werk te doen. Niet alleen maakt onze software geheel automatische online roosters die optimaal inspelen op de kennis en beschikbaarheid van personeelsleden, maar ook maakt onze workforce management-software het mogelijk om roosters te maken die toegankelijk en flexibel zijn.

 

De online roosters kunnen vanaf alle apparaten worden bekeken. Personeelsleden krijgen een overzichtelijk beeld van de planning van henzelf en hun collega’s. Personeelsleden kunnen daarbij zelf checken of de ingeplande uren in het rooster hen uitkomen. Wanneer dit niet het geval is, kunnen zij via de app gemakkelijk ruilen met een collega. De andere personeelsleden krijgen meteen een melding van een roosterwijziging, zodat niemand iets mist en altijd weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

Wil je weten wat een online planning voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag dan gerust een online demo aan.

Benieuwd wat Symagic voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Vraag gratis een vrijblijvende demo aan. We plannen een afspraak waarin we laten zien waarom Symagic al jarenlang het slimste personeelsplanning platform is.

Symagic

Social software voor organisaties  | Personeelsplanning, communiceren, samenwerken en kennis delen op één centrale plek voor planners, medewerkers en klanten.

Deel deze blog

Gerelateerde posts

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic