In gesprek met Dylan: software engineer en systeembeheerder bij Symagic

Wat heb je gestudeerd?

Ik heb Software Engineering gestudeerd aan de Hanze en ben in juli ’23 afgestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik heel veel geleerd, vooral het programmeren en databases.

Hoe zag je afstudeeropdracht eruit?

Voor mijn afstuderen heb ik een textto-speech ontwikkeld. Die zette voor een chatbot allerlei tekstberichten om naar spraak en dat ging dan over kunstmatige intelligentie. We hadden een acteur ingehuurd om wat woorden in te spreken en dan werd er op basis daarvan een hele normale stem gecreëerd op basis van klaargelegde context in zinnen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat het wordt overgenomen door een telefoon, zodat je op die manier kunt communiceren met dat spraakprogramma.

 

Wat spreekt je het meest aan in de IT?

Ik vind programmeren echt het allerleukste om te doen. Het maakt me ook niet uit wat ik dan aan het programmeren ben, of dat het in de front-end of back-end is. Ik vind het vooral heel mooi als er een probleem is wat ik dan kan oplossen.

 

Wat bracht je bij Symagic?

Eigenlijk kwam ik hier terecht door mijn vader, die zag een bericht op LinkedIn en stuurde het door. Het leek me erg interessant, want het sloot goed aan bij mijn opleiding en mijn interesses. Dus toen heb ik meteen gesolliciteerd. 

 

Wat doe je bij Symagic?

Ik ben software engineer en systeembeheerder en werk 40 uur per week. Mijn taken variëren van dag tot dag en die afwisseling vind ik erg leuk. Sommige dagen ben ik bezig met programmeren, andere dagen houd ik me bezig met systeembeheer en het oplossen van storingen.

Ik ben vooral bezig aan de achterkant en dat zijn dan zaken zoals verbeteren van systeembeheer. Afgelopen maand ben ik bezig geweest met een scriptje om bijvoorbeeld de historische data op te halen van een klant. Hiervan heb ik de uptime en downtime geregistreerd en vervolgens een Excel-bestand in PowerShell gemaakt, compleet met macro’s en formules.

Waar ben je op dit moment mee bezig?

Ik ben nu bezig met taken binnen systeembeheer rondom updates en heb ik een aantal integraties uitgevoerd. Ik ben ook bezig met een scriptje dat databases kan kopiëren naar verschillende services.

 

Is AI je vriend of vijand?

Ik gebruik alle hulpmiddelen die er zijn, dus ook een AI als ChatGPT. Dat scheelt gewoon veel tijd en energie die ik dan weer goed voor andere leuke taken kan gebruiken. Dus ik zie AI niet echt als een vijand, want er zijn toch dingen waar veel denkwerk achter zit en bij zulke complexe problemen heb je dan niet genoeg aan ChatGPT. Je hebt toch vaak bepaalde patronen nodig om te achterhalen waar het probleem zich precies bevindt en hoe je dat moet oplossen.

 

Wat zijn je ambities binnen Symagic?

Ik wil graag mijn kennis verder ontwikkelen en taken overnemen. Vooral het werk van Hans spreekt me aan. Hij houdt zich bezig met softwareontwikkeling en applicatiebeheer binnen de SaaS-omgevingen van Symagic. Dus ik ga lekker veel vlieguren maken, zodat ik ook die ervaring en kennis krijg en ik het op een dag zijn werk volledig zelf kan doen.

 

Hoe bevalt Symagic je tot nu toe?

Ik vind het hartstikke leuk hier! Leuke werksfeer, leuke collega’s en het werk is super, dus ik ben heel tevreden. Het gaat er hier niet heel formeel aan toe en dat is wel heel prettig. Ook hebben we eens in de vijf weken een i-dag en dan gaan we allerlei leuke dingen doen. De laatste keer gingen we uit eten en curling spelen. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik was er niet zo goed in, haha!

 

Als je niet aan het werk bent, wat doe je dan graag?

Buiten werk ben ik veel aan het sporten, bijvoorbeeld hardlopen. Ik loop vaak twee keer in de week een rondje van 8 kilometer en ik doe ook intervaltrainingen. En ik ga ook graag op stap! 

Ook stage lopen of werken bij Symagic?

Benieuwd wat Symagic voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Vraag gratis een vrijblijvende demo aan. We plannen een afspraak waarin we laten zien waarom Symagic al jarenlang het slimste personeelsplanning platform is.

Symagic

Social software voor organisaties  | Personeelsplanning, communiceren, samenwerken en kennis delen op één centrale plek voor planners, medewerkers en klanten.

Deel deze blog

Gerelateerde posts

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic