Waarom elke organisatie profijt heeft van workforce management-software – Symagic

Waarom elke organisatie profijt heeft van workforce management-software – Symagic

Waarom elke organisatie profijt heeft van workforce management-software – Symagic

Waarom elke organisatie profijt heeft van workforce management-software – Symagic

Goede workforce management-software levert veel voordelen op, voor elke organisatie. Altijd de juiste hoeveelheid medewerkers beschikbaar om het werk te verrichten geeft rust in de organisatie zorgt voor tevreden klanten en een effectief werkproces. In deze blog leggen we aan je uit wat precies met workforce management wordt bedoeld en hoe onze software het workforce management-proces van jouw organisatie kan optimaliseren.

Wat is workforce management?

Met workforce management wordt ook wel een efficiënte personeelsplanning bedoeld. Personeelsplanning is eigenlijk een onderdeel van het WFM-proces, naast forecasting en capaciteitsplanning. Dit betekent dat personeel op de juiste manier wordt ingezet binnen een organisatie. Workforce management houdt zich bezig met vragen als: ‘Worden het juiste aantal mensen voor een taak ingezet?’, ‘Worden personeelsleden op het juiste moment ingezet?’ en ‘Zijn deze personeelsleden geschikt om deze taak op te lossen?’.

Ook flexibiliteit is een belangrijk onderdeel van workforce management. Het is voor een goede personeelsplanning van belang dat plotselinge veranderingen in roosters en werkuren moeiteloos kunnen worden doorgevoerd. Zo wordt verwarring voorkomen en weet iedereen wat van hem of haar wordt verwacht.

Wat levert workforce management-software op?

Goede workforce management-software komt elke organisatie ten goede, ongeacht de grootte van de organisatie. Personeelsplanning is immers bij elk bedrijf aan de orde. Met workforce management-software worden tijd en kosten bespaard. Het zorgt er namelijk voor dat voldoende, maar niet te veel personeelsleden voor een taak worden ingedeeld.

Ook wordt met behulp van de software de juiste mensen ingezet. Dit kan geheel automatisch, wat betekent dat de planner de roosters alleen nog even hoeft te controleren. Dat bespaart ook de planner behoorlijk wat tijd en zorgt voor een objectieve verdeling van de roosters.

Daarbij zorgt workforce management-software voor goede communicatie, zowel met medewerkers als met klanten. Medewerkers weten wat er van hen wordt verwacht, kunnen hun persoonlijke voorkeur gemakkelijk aangeven en worden snel op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in het rooster. Klanten kunnen op een accurate service rekenen, waarbij afspraken worden nagekomen. Zo wordt het vertrouwen van klanten in de organisatie vergroot.

De Symagic workforce management-software biedt de mogelijkheid tot zelfroosteren.

Hoe werkt onze workforce management-software?

Symagic workforce management-software maakt automatische dienstroosters, waarbij het personeel met de juiste vaardigheid bij de juiste taak wordt ingedeeld. Maar ook is het rooster flexibel. Zo biedt onze software de mogelijkheid tot zelfroosteren. Personeelsleden kunnen ten alle tijden hun werkuren inzien en gemakkelijk met elkaar ruilen. Zo ontstaat een rooster dat voor iedereen prettig is.

Ook biedt Symagic workforce management-software een overzichtelijke agenda, waarin iedereen zijn of haar bezigheden kan bijhouden en aanpassen. Wanneer een afspraak wordt toegevoegd of gewijzigd, dan ontvangen de collega’s hier een melding van. Daarnaast biedt de software de mogelijkheid om naast de gezamenlijke agenda een persoonlijke agenda bij te houden. Zo kunnen deze gemakkelijk met elkaar worden vergeleken en op één plek worden bijgehouden.

Zelfroosteren biedt veel mogelijkheden. Zo is bij eerdere organisaties die dit toepassen gebleken dat dit de productiviteit doet toenemen, zorgt voor een hogere tevredenheid onder medewerkers en minder ziekteverzuim.

Gebruiksvriendelijkheid, persoonlijk en veilig

Onze software is gebruiksvriendelijk. De workforce applicatie kan op verschillende apparaten worden geopend, op elk gewenst moment. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat onze software toegankelijk is. Daarom hebben wij software ontwikkeld die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is.

Ook is onze software persoonlijk. Wij geloven dat elke organisatie verschillend is en dus persoonlijke behoeften heeft. Daar passen wij onze software dan ook op aan. Dat betekent dat elke organisatie een eigen pakket aan functionaliteiten kan samenstellen, waarmee de doelstellingen van de organisatie optimaal worden behaald. Daardoor is onze workforce management-software geschikt voor elke organisatie.

Tot slot is onze software gericht op veiligheid en het behoud van privacy. Sinds oktober 2020 is Symagic in het bezit van een officiële ISO-certificering, wat inhoudt dat we als bedrijf veilig omgaan met de data van klanten. Met behulp van onze software worden veiligheidsrisico’s beperkt, wordt de betrouwbaarheid van de organisatie vergroot en wordt een betere service verleend aan klanten.

Ben je benieuwd wat Symagic voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan een gratis online demo aan en krijg een rondleiding door onze software!

Benieuwd wat Symagic voor jouw bedrijf kan betekenen? 

Vraag gratis een vrijblijvende demo aan. We plannen een afspraak waarin we laten zien waarom Symagic al jarenlang het slimste personeelsplanning platform is.

Symagic

Social software voor organisaties  | Personeelsplanning, communiceren, samenwerken en kennis delen op één centrale plek voor planners, medewerkers en klanten.

Deel deze blog

Gerelateerde posts

Vraag jouw online demo aan

  • Zie hoe de software met uw vraagstuk om kan gaan
  • Ervaar het gebruikersgemak van de software
  • Maak kennis met onze ervaring om planningsuitdagingen op te lossen
  • Hoor hoe wij vergelijkbare vraagstukken bij andere organisaties hebben opgelost

De demo zal live worden gegeven via MS Teams door onze consultant Tjark Mulder. Tjark heeft meer dan 10 jaar ervaring met Workforce Management/ Plannings oplossingen.

Na het indienen van dit formulier wordt u binnen 24 uur gebeld om een datum en tijdstip te plannen voor de demo.

Deze organisaties ervaren al dagelijks het gemak van Symagic